МРТ дослідження серцево-судинної системи.

Нові МРТ технології показують виняткові результати у вимірі товщини коронарних артерій. Збільшення товщини стінок кровоносної судини є ранньою ознакою атеросклеротичних змін. Вчені говорять, що дана технологія МРТ дослідження може використовуватися при скнінгу пацієнтів з ризиком ІХС (ішемічної хвороби серця) та моніторування ефективності лікування.

Керівник дослідження доктор Халеб Абд-Елмонієм (Khaled Abd-Elmoniem) з Національного інституту боротьби з діабетом та захворювань нирок (США) каже: «В даний час немає неінвазивного способу візуалізації коронарних артерій на ранніх, доклінічних стадіях захворювання, коли на патологію можливо способу життя та лікарськими препаратами знижують холестерин»

При МРТ дослідження вчені використовували одностійку технологію та технологію мультикадрового захоплення з урахуванням часу для вимірювання товщини коронарної артерії у 26 пацієнтів, що входять до групи ризику розвитку ІХС та 12 здорових людей.

Технологія мультикадрового захоплення фіксує 5 зображень поспіль, значно збільшуючи якість зображення та контрастність. Відсоток придатних зображень для аналізу товщини коронарних артерій за новою технологією становив 90%, одностійкова технологія при МРТ дослідженні – 76%. Також нова технологія показала найкращі результати при порівнянні різниці коронарних артерій людей, що входять до групи ризику ІХС та здорових людей.

Керівник дослідження зазначає: «Візуалізація коронарних артерій, які постачають серце киснем, дуже утруднена через їх невеликий розмір і постійний рух. Отримання чіткого і чіткого зображення даних судин є дуже важливим, оскільки товщина судинної стінки є ранньою ознакою атеросклерозу»​.

«Далі подальші дослідження необхідно направити на «обкатку» нової технології та вироблення клінічних стандартів з оцінки ризику серцево-судинної патології за результатами МРТ дослідження» Результати дослідження були опубліковані в журналі Radiology.

За матеріалами сайту Healthy.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.