МРТ у мамології

Група вчених з університету штату Юта розробила нову скринінгову технологію для мамології, яка допоможе збільшити точність дослідження та зменшити кількість біопсій. Нова технологія МРТ дослідження допоможе проводити більш точну діагностику раку молочної залози.

Дослідники створили пристрій для МРТ досліджень для покращення процесу та точності скринінгу на рак молочної залози, який дозволяє виміряти рівень натрієвого сигналу у молочних залозах.

Керівник дослідження зазначає: «Візуалізація, яку ми отримали за допомогою нової технології, не йде порівняно із сучасними методиками, які використовуються при діагностиці раку молочної залози. Наш пристрій дозволяє отримувати в п’ять разів більш точне зображення ніж попередні методики, які використовують натрієвий сигнал при побудові зображення».

В даний час дві діагностичні методики широко використовуються при скринінгу раку молочної залози – мамографія та МРТ дослідження протонної густини.

Мамографія є широко використовуваним скринінговим діагностичним інструментом, але дана процедура пов’язана з іонізаційним опроміненням. Дослідження відносно недороге, але часто призводить до витратних досліджень (біопсії) при хибно-позитивних результатах. Крім того, у групи пацієнток із щільною тканиною молочної залози точність діагностики досягає лише 40%.

МРТ дослідження протонної щільності використовують для дослідження підозрілої області, але й воно не гарантує відсутність помилково позитивного результату.

МРТ-візуалізація натрієвого сигналу має значний потенціал при діагностиці пухлин грудей, оскільки концентрація натрію збільшується злоякісних пухлинах. Група вчених сподівається, що використання натрієвого сигналу при МРТ дослідженні молочної залози зможе надати важливу додаткову клінічну інформацію для відсівання хибних результатів.

Новий метод дозволяє отримувати високоякісне зображення на протязі 20 хвилин, що значно підвищує його шанси використання у широкій клінічній практиці. Нова мета команди дослідників створити пристрій, який сумісний з протонною та натрієвою технологією візуалізації для уникнення повторного сканування.

Керівник дослідження каже: «Дані метод МРТ дослідження дасть нам додаткову клінічну інформацію недоступну за інших методів дослідження та сподіваємося, що це призведе до ранньої діагностики раку молочної залози та ефективного моніторингу лікування»

По матеріалам сайту Sciencedaily

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.